Závěrečná partnerská schůzka Česká republika 2. 6. - 7.6. 2014

23.07.2014 16:47

První červnový týden se u nás v České republice konala v pořadí už pátá a bohužel také závěrečná schůzka našeho projektu. V pondělí postupně přijeli spolupartneři s žáky. K oficiálnímu přivítání všech došlo v úterý v prostorách naší školy. Připravili jsme si pestrý program, při kterém se představili naši žáci s aktivitami, které provozují v rámci školních odpoledních kroužků. Pěvecký sbor Melodie si připravil národní písničky spolupartnerů, což je velmi pobavilo.V odpoledních hodinách si děti zasportovaly v duchu olympijských her. 

Další den jsme věnovali prohlídce našeho města Ostrava. Prohlédli jsme si radnici a Dolní ovlast Vítkovice. Navštívili jsme také interaktivní výstavu  U6, která sklidila velký úspěch.

Ve čtvrtek jsme vyrazili lanovkou na Pustevny, prohlédli jsme si slavnou sochu Radegast a udělali malou túru. Odpoledne jsme se všichni sešli opět v prostorách školy. Děti si zasoutěžily v bazénu a potom proběhl karneval masek s tematikou hry a hračky, což je téma, které nás provázelo po celou dobu projektu.

V pátek jsme vyrazili opět za sportem na Ostravici. Navštívili jsme lanové centrum a zajezdili si na segwayích. Večer nás čekala závěrečná večeře a předávání certifikátů v krásném prostředí Žermanické přehrady.

Celá akce se velmi podařila a na konci byly vidět ve tvářích i rodičů slzy. Věříme ale, že nabytá přátelství budou trvat i když náš projekt už skončil.